Underbart god Maräng tårta!

Botten:
4 äggvitor
3 dl socker
4 droppar ättikssprit
3 dl riskrisp/rispuffar

krämen:
4 ägggulor
1socker
3 tsk potatismjöl
2 ½ dl kaffegrädde
80 gram smör

Börja med att sätta på ugnen på 125 grader sedan tar du fram: visp, torr och fett fri skål (ett måste annars kan du inte vispa upp äggvitan) och en liten djuptallrik. Dela upp äggvitorna och ägggulorna. Äggvitorna i den torra och fettfria skålen och ägggulorna i den djupatallriken. Vispa sen äggvitan tills det blir ett hård skum, tillsätt sedan 2 del socker och vispa ihop. Vispa i ca 2-3 minuter och tillsätt sedan den sista decilitern med socker. Mät upp 3 dl riskrisp/rispuffar och 4 droppar ättisksprit och rör om. Smeta sedan ut smeten på ett bakplåtspapper till en stor rektangel. Sätt in i mitten av ugnen i 1 ½ timme, kanske lite längre. Ta sedan ut den och låt den svalna.

Rör ihop alla ingredienser till krämen i en kastrull och låt den sjuda på svag värme på spisen tills den tjoknar. Ta av den från plattan och låt den svalna. 

När allt har svalnat så smetar du på krämen på maräng botten, smeta sedan på ett lager med grädde sen är den klar. Du kan toppa tårtan med vad du vill. Jorgubbar, riven choklad, strössel. Den går som sagt att frysa in. Njut av en underbart god maräng tårta! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0