Skola imorgon

Jag är otroligt seppig över att jag ska behöva gå upp tidigt och dra mig till skolan imorgon. Känns jätte tugnt. Slipper i alla fall sitta vid en skolbänk. Det ända positiva med det hela. Ska nu sätta på Bones och sen ska jag sova så jag är pigg imorgon. Får inte glömma tandläkarn också. blir inte bra om jag missar den tiden.


Bjuder på den. Imorgon blir det köp av hårfärg också. spännande :D
Godnatt

Dagens Look



Svårt att fånga en bra bild. Jeans leggings från bikbok och en tröja från monki. Nu blir det att dra ut på en fika någonstans med hundarna. Ska nog knalla ner till staden och köpa lite hårfärg också hade jag tänkt. undra vad det kan bli den här gången ;)  

Namnsdag: Maria

Grattis till mig! Undrar vad jag kan ge mig själv i namnsdags present. Lite hårfärg kanske. Vi får la se. Ska eventuellt iväg till mamma och pappa idag igen. Mamma heter också Maria så vi ska väl fira lite tillsammans. Får se vad vi ska hitta på. Vi sitter och spånar efter idéer just nu. Jag har så dålig fantasi. Vad kan man göra en söndag? hyra film är det första jag kommer på men det har man ju gjort ett flertal gånger. Någonting kommer vi på i alla fall.

Har gjort klart läxan nu i alla fall. Känns skönt. Slippa ha den på minnet. Nu är det bara engelskan kvar men den gör jag nog imorgon när jag kommer hem från tandregleringen eller så gör jag den på tisdag när jag är ledig. Den kommer göras i alla fall det vet jag. Men att skjuta upp den, det är jag som sagt expert på.

Nu ska jag gå och fixa i ordning mig för att dra iväg till päronen. Krams 

 
Bjuder på en nästan nyvaken Emma :)

Våren är bara runt hörnet nu

Godmorgon!

Sitter och kollar ut genom fönstret nu och ser hur vattnet sakta sipprar ner från snön på taken. Våren här i småland, vad jag kan komma ihåg, brukar vara gudomliga. Kommer ihåg en liten dunge som fanns en bit bort från där jag bodde innan när jag bodde här i växjö, sprang alltid dit på vårkanten och kollade på de fina vitsipporna och blåsipporna. Lukta på dom och se dom sprida sig i det relativt gröna gräset. Vågar man hoppas på en sån vår efter en sån vinter vi haft här i småland. Den har varit likadan som alla vintrar i norrland, mycket mycket snö och kallt. Jag som trodde när jag flyttade ner att snö det skulle jag slippa den här vintern. Skulle slippa köpa vinter skor. Skulle slippa dra på sig den stora varma jackan som man svettas i om man går för fort eller går in i en affär på stan. Men så blev det inte. Lite ironiskt att året då vi flyttade härifrån va det snö som täckte marken här i växjö. Alla år då vi bodde i luleå har vintrarna varit gröna i växjö, sen när vi flyttar tillbaka hit så blir det nästan ett snörekord för växjö. Lite konstigt faktiskt!

Idag så ska jag försöka diska undan all disk som har samlat sig på hög i diskhon. Ska egentligen tvätta också men jag har ingen ork till det just idag och jag ska göra läxan istället hade jag tänkt. Kan i och för sig bara gå ner och slänga in lite tvätt i maskinen och sen gå upp och göra läxan men jag känner helt enkelt inte för det. Haha. Gör det en annan dag.

Sista dagen på sportlovet är det idag också, känns väldigt tråkigt att börja skolan imorgon. Detsutom så har jag ingen lust att vara i serveringen av någon anledning. Jag brukar tycka att det är väldigt kul. Ska detsutom gå från skolan mitt i lunchrushen också. Ska till tandregleringen. Kommer säkerligen inte bli så kul och dom kommer väl funderar på vad jag har gjort på mitt tandkött för jag har en stor blåsa som är ca 1x1 cm stort. Tyckte jag hade någonting i tandställningen och skulle ta bort det och så kändes det som det hade åkt in under tandköttet så jag började riva sönder det. Vet inte varför jag gjorde det. Man får vissa underliga idéer klockan 3 på nätterna.

Nu är det dags att ta tag i läxorna så dom blir klara och sen kan jag bara njuta den sista dagen av sportlovet. Funderar på en liten promenad på den bara asfalten lite senare. Hörs sen!


Längtar tills den varma sommaren som jag hoppas att det blir!

Gick bra..

tror jag. Jag hoppas det i alla fall. fast vi får se ändå. är fortfarande lite osäker på hur jag ska göra. får veta i mittem av mars till april om jag ska in på någon mer intervju, om jag inte får ett erbjudande eller om jag får det. nu gäller det bara att vänta. Jag brukar ha ett ganska bra tålamod men när det gäller väntan på jobb så är jag ganska otålig faktiskt.

Ska nu efter en kväll hos mamma och pappa med lite läxor nästan gjorda och melodifestivalen lägga mig i sängen och se på Bones.
Hörs senare eller imorgon!


Blond, röd eller brun hårig? det är frågan!

Dagens Look



Svårt att få några bra bilder. Har på mig ett par leggings med dragkedja vid vaderna. Ett långt svart linne. En långarmad tröja. och en kavajväst över det. Mycket svart dock. Haha.

Mat is on it's way!

just another day

Godmorgongodmorgon. Vaknade nyss av en massa sms. Jag som hade tänkt att sova åtminstone minst en timme till. det gick åt skogen men strunt samma. får sova när jag kommer hem från mamma och pappa istället.

Börjar bli riktigt nervös nu, det flyger alla möjliga frågor runt i skallen. Jag hoppas verkligen det kommer gå bra.
Efter så ska jag ju till mamma och pappa en stund i alla fall. Ska plugga. Inte något man önskar man var tvungen att göra en lördag men jag har tvätt tid imorgon och måste dammsuga, våttorka golvet. Sen har jag ju engelskan kvar men den kan jag nog ta lite senare i veckan i och med att jag inte har engelska förrens på torsdag efter lunch.

Jag älskar verkligen mitt schema just nu. På måndagar är jag egentligen ledig men tre veckor framåt har jag kök och sen tisdag är jag ledig. Det är då jag brukar ha kök men treorna är ute på praktik så vi ska vara på deras kökstid och ettorna på våran. På onsdag går jag bara halv dag. Torsdag går jag hel dag till 15.15 vilket inte speciellt länge om man jämför med vissas schema. Fredag är jag ledig vilket innebär lång helg. Sen när jag är ledig på måndagen också så får jag en fyra dagars helg. Så underbart skönt.

Nu måste jag börja fixa i ordning mig. Måste hitta lite kläder som jag kan ha på mig också.
Hörs senare.


Godmorgon!

Dags för sängen

Rubriken sa allt, tror jag. Måste sova så får väl tvinga mig nu efter några timmar av försök. Hörs imorgon före jag går på intervjun.

Sovgott!


I miss you ♥

Inspiration till sommar/höst garderoben


Tröja, shorts: Bikbok. Skor: Asos. Väska: ellos


Tröja och Byxa: Bikbok. Linne: Asos. Sko: DinSko


Vit klänning: H&M. Rosa klänning: Asos. Leggings: Bikbok. Skor: H&M. Hårband: Asos


Hood tröja: Bikbok. Jeans: H&M. Skor: Dinsko. Väska: Accent.

Dags att lätta lite på stämmningen

Kan inte sova, nervositet är nog orsaken och för mycket tankar. förhoppningsvis ska jag få några timmars sömn innan dagens intervju. Sitter och kollar på ett massa bilder jag har på datan. Många minnen. Både bra och dåliga. Försöker att bara komma ihåg dom bra men samtidigt så har dom dåliga lett till någonting bra i slutändan.

Bjuder på några av bilderna från Luleå resan jag gjorde på jullovet.






Den resan var både en spik i rumpan och en resa som förlängde livet med några minuter. Om man nu tror på att skratt kan förlänga liv. Kan lägga in mer bilder senare. Går inte riktigt att förklara utan att visa bilderna också. En sammanfattning av det som fick mig att skratta konstant i 20 minuter eller någonting sådant var att min lillasyster satte sig på en choklad och det såg ut som, ja ni vet nog resten. Det gjorde min resa faktiskt. Och självklart att träffa Linnéa, Marléne och Elin. Synd att vi inte kunde träffas mer! <3

I brist på trötthet så ska jag sätta mig och kolla igenom alla möjliga sidor efter min nya sommar/höstgarderob som jag ska skaffa mig! Kommer nog smakprov senare om jag nu inte somnar vid datan vilket jag tvivlar på. Jag känner mig själv ganska väl, vilket är en positiv sak. haha.

Kram sålänge!

vart tar mänskligheten vägen?

under dom senaste 3-4 dagarna har jag sett klipp på saker som jag inte riktigt förstår. hur kan man kasta en hund från en bro utan att känna någon skuld och bara skratta åt saken? hur kan man köra på en 73 åring och sen bara rymma? hur kan man missahandla en tjej fast att hon varit en översittare? det sista kan jag ha lite överseende med, dom hade fått nog. Jag har också kännt så flera gånger men jag har alltid intalat mig själv att inte sjunka till dennes nivå. Vart tar mänskligheten vägen?

Jag blir totalt mörkrädd när jag läser om sånt här. Jag blir rädd för att leva i den värld vi lever i. Kan vi verkligen gå säkra på gatorna utan att bli påkörda av någon och sen rymmer personen, efter det lämnar den över sig själv till polisen och den får kortare straff. Det är sjukt!


Det grymmaste jag sett i hela mitt liv

Usch, jag sitter med tårarna i ögonen samtidigt som jag är arg och .. jag vet inte hur jag ska beskriva känslan. Läste ett inlägg på Tyra.se om några ungdomar som slängde en hund över en bro. det sägs att killen fick 8 månaders fängelse!! 8 månader, det är ingenting för vad han/dom gjorde! stå och skratta så där det är ju så jävla sjukt.

http://tyras.se/jag-vill-doda-dom/#Kommentarer, du kan läsa tyras inlägg här och det finns även en länk till klippet men se den inte om du inte vill få psykiska men som tyra sa, jag har inte kunnat sova sen jag såg klippet.

Jag skämms över att jag är människa när jag ser sånt här! Jag kan inte förstå att det finns sådana här människor. Jag tycker att ta en hundsliv borde vara minst lika starffbart som att ta en människas liv. Kanske låter konstigt men jag tycker verkligen det. Det kanske inte finns fängelseplatser och så vidare och att det är de som är avgörande. Jag blir så arg. Jag dyrkar verkligen djurpoliserna i USA och i dom andra länderna dom finns i!!! Har vi sånna djurpoliser i Sverige? Jag tycker då vi ska ha det!

Hittade nyss en namninsamling för att få djurpoliser i Sverige. Skriv under den du också http://www.namninsamling.com/SPCA2



Jag förstår verkligen inte någon som skulle vilja skada en sånhär söt varelse!!


Mcdonalds intervju

Hejhej, fick ett spännande samtal idag på morgonen från Mcdonalds här i Växjö. Sökte jobb där, först och främst sommarjobb men även extra jobb efter sommaren. Ska in på en intevju imorgon, är lite smått nervös. Vet inte riktigt vad jag vill egentligen. Vill verkligen jobba på Gotland men samtidigt är Mcdonalds en väldigt bra erfarenhet att lägga till i CV:t när det gäller stress tålighet osv. Jag hatar att välja mellan två saker för båda drar mig lika mycket, vi får väl se vad som händer imorgon på intevjun först. Håll tummarna åt mig! Kommer troligen få tunghäfta eller någonting sådant.

Annars idag så har farmor och farfar varit här, dom gick precis. Har suttit och pratat om allt möjligt och fick en liten present. 4 kaffe/te koppar med hundvalpsmotiv på. Trevligt var det i alla fall.

Nu sitter jag vid tvn och kollar på smalville, finns inte mycket annat att se på. Ska snart ta tag i lite läxor hade jag tänkt. Men det lär nog inte bli av fast att jag verkligen måste. Jag får ångest på mig själv. Vi får hoppas att jag kan ta tag i mig själv och göra dom så jag slipper stressa sen i sista minuten.

Ne nu bestämmer jag att jag ska ta tag i det! Jag måste!


big time mistake

kommer nog aldrig förlåta mig själv!

Ska snart dra mig åt sängen, eller jag ligger redan i sängen men ska krypa ner under täcket och sova. Ska upp ganska tidigt imorgon så det där med att vara uppe sent i natt är bara att glömma. Farmor och farfar kommer hit på en fika vid 1 tiden och innan dess ska jag hunnit diska och lite annat men det tror jag att jag ska hinna.

Annars imorgon så blir det att plugga tror jag, kanske skjuter upp det ännu mer som jag är proffs på. En av mina starka sidor. Måste verkligen bli klar med det så jag inte ligger så mycket efter i skolan efter all frånvaro jag haft pga att jag varit sjuk. Det ända positiva i det hela är nog att dom ämnena jag har läxorna i är jag duktig i, om man får lov att skryta lite. Eller, arbetsmiljö kan jag väl inte säga att jag är så duktig i men jag kan däremot sätta mig in i olika situationer och förklara på ett vettigt sätt osv.

Ne nu ska jag avsluta dagen med några avsnitt av Bones, ogillade verkligen den serien innan men helt plötsligt är det en av mina favorit serier. Såg nyss att det kommer nya avsnitt av Desperate housewives och Grey's anatomy snart. Det suger verkligen stenhårt att jag inte har 5:an och inte 3:an heller. Dom ända serierna som jag kan kolla på just nu är 2 ½ men (den tycker jag i och för sig om), simpson, family guy, let's dance och melodifestivalen. Blir lite uttjatat efter ett tag. Speciellt simpsons och family guy.

Sov gott!


Låt jag vara JAG

Vad är ett perfekt utseende? Vem är det som bestämmer vad som är ett perfekt utseende? Vart man än tittar visas bilder på både män och kvinnor i slimmade kroppar. Vi matas varje dag med reklam för hur vi ska se ut. Varför ska man bli retad för att se ut som man själv vill? Om vi jämför Sverige med Afrika till exempel, i Sverige kommer det mer och mer att man ska se ut som en pinne, klä sig rätt. Till skillnad från Afrika där det är fint att vara kurvig. Världen är sjuk (!). Jag önskar Sverige och alla länder där det här skönhetsidealet att vara pinnsmal finns, blir mer som Afrika. Det är fint att vara kurvig!
Hur realistiska är egentligen alla dessa reklambilder och reklamfilmer? Nu idag finns det program där man kan retuschera bort så som varenda liten ynka rynka, påsar under ögonen och finnar mm. Då blir ju allt en lögn. Det finns ingen sanning i det som reklamen gör reklam för. Några kända namn som jag tror kan vara en av grundarna till detta skönhets ideal som gör att många barn, ungdomar och vuxna mår dåligt över sig själva är Twiggy och Janice Dickinson. Jag ser det som att dessa personer har förstört världen på ett sätt. De ställde sig framför kameran med deras så snygga kroppar och tog några bilder och det räcker för att skapa ett sjukt ideal. En timme framför kameran och de förstör flera barns, ungdomars och vuxnas liv.
Jag som inte är smal, vart ska jag handla snygga kläder? Hur kul är det att gå till damavdelningen på Lindex för att hitta ett par byxor, när jag tycker att de ser ut som stryk? Det är inte kul. Jag skulle vilja kunna gå till affärer som H&M, Bikbok, Vila och köpa kläder, men vad är det för idé att ens kolla på kläderna när jag vet att de inte har någon storlek över Large och att de är smala i modellerna. Ingen idé skulle jag säga. Jag går inte in dit längre för jag vill inte få mera dåligt självförtroende för hur jag ser ut när jag prövar byxor och inte har dessa pinnsmala lår eller armar som kläderna är designade för.
Varför kan inte jag få vara jag? Varför ska jag behöva vara smal och snygg för att passa in? Jag vill vara mig själv, en helt vanlig tjej med ett vanligt utseende och inte världens mest perfekta kropp. Jag trivs, jag trivs med mig själv som jag är. Kan jag inte få vara sådan? Bara för att jag inte är ”perfekt” så betyder inte det att jag vill eller ska behöva vara utanför. Jag vill inte ha känslan varje morgon, att jag inte vill gå till skolan eller stan för att jag kanske kan bli retad för hur jag ser ut. Det är många unga barn som har den känslan varje dag, 365 dagar om året. Det är sjukt att vi lever i en sådan här värld.
Skulle jag få välja mellan att vara snygg och ha ”perfekt” kropp eller att vara smart men inte ha ett utseende som mäter upp till det idealet som finns så skulle jag tveklöst välja att vara smart. Jag blir så arg när jag ser hur människor som i och för sig har ett snyggt utseende går runt och tror att de är någonting, som att det är dem som äger hela världen. Vi alla ”andra” är väl minst lika värda? Eller?


Av: Emma Erngård


i'm back ..

for now at least.

hejhej. kände att jag behövde skriva av mig lite. har precis blivit klar med städningen av min alledes egna lägenhet jag äntligen fått! känns helt sjukt att ha sitt första egna boende. skönt är väl det första jag kan komma på som verkligen summerar vad jag känner just nu. Jag blir inte störd på nätterna när jag ska sova, jag får ha mitt eget kök, ingen snor mat från mig, ingen annan än jag använder mig köksredskap osv. Jag är så lycklig nu så det finns inte!

Har lov nu, som dom flesta i dom södra delarna av Sverige. Passar på att göra en helomvändning i min sovrytm som brukar vara somna 22 och vakna 7. Är så leds på skolan och den konstantarytm man lever i så nu är jag uppe till 4 på nätterna och sover till 13-14 tiden. sover dock iväg ganska mycket av dagen men det är mycket skönare att vakna på förmiddagen än att vakna tidigt på morgonen fast att man sover lika många timmar. lite konstigt och jag har ingen logisk förklaring till det. undrar om de finns det eller om det är olika från person till person?

Idag ska jag försöka ta tag i läxorna jag har till nästa vecka. Kan inte skolan bara stanna i skolan? Känns ju som om man har skola hela tiden när man egentligen har fritid. Jag pluggar både efter skolan, helger och loven oftast. Jag vill har riktigt ledigt och slippa tänka på skolan + läxor. Tur att det är sommarlov snart. Fast då ska man jobba istället. söker fortfarande jobb, har hittills sökt ca 8 jobb och har inte fått något svar. Hoppas att jag hittar någonting jag behöver verkligen pengarna. Just nu lutar det åt en sommar på gotland + jobb. Får se om det är någon av dom företagen på gotland jag sökt på som nappar på mitt mejl + CV. Håller tummarna hårt!

Dags för mat, säger min mage just nu. Typiskt. Jag som låg så skönt just nu. haha.

RSS 2.0